Wie zijn wij?

Op slechts één minuutje wandelen van de Herestraat, dé winkelstraat van het bruisende centrum, vindt u de allermooiste speelgoedzaak van Groningen. Met twee verdiepingen en een gigantisch assortiment is er voor ieder wat wils.

Even terug in de tijd…

2 november 1986

Het begin van een nieuw avontuur. De opening van onze nieuwe speelgoedwinkel Asbran in een mooi grachtenpand in Groningen. Meerdere verdiepingen vol met het allermooiste speelgoed, duurzaam en van zeer hoge kwaliteit. De vele, vaak houten, artikelen zijn kindvriendelijk en verantwoord. Een geweldig begin van een onderneming, die nu, 35 jaar later, nog steeds bestaat.

De grote verhuizing

In 2006 was het zover: het pand aan de Turfsingel werd ingeruild voor een mooi pand aan de Kleine Peperstraat, in het centrum van de stad.

Met twee verdiepingen vol met onder andere poppenhuizen, spelletjes, puzzels, steps, kraamcadeautjes, loopfietsjes, verkleedkleren, treinen, speelgoeddieren, poppen, en ga zo maar door, is Asbran zeker een bezoek waard!

Wat is Asbran?

Een Friese legende vertelt dat Koning Redbad op de Noordzee zeven zwanen zag zwemmen: zes witte en één zwarte. De zwarte zwaan veranderde in een krijgsman. Die gaf hem zijn zwaard en zei: ‘Koning Redbad, neem dit zwaard en strijd voor het goede in de mens, ASBRAN is zijn naam!’